Mleczne produkty fermentowane
Mleczne produkty fermentowane posiadają szczególne znaczenie żywieniowe. Ceni się je nie tylko za wysokie walory smakowe, ale także za ich wyjątkowe właściwości odżywcze, profilaktyczne i ...
czytaj więcejMleczne produkty fermentowane posiadają szczególne znaczenie żywieniowe. Ceni się je nie tylko za wysokie walory smakowe, ale także za ich wyjątkowe właściwości odżywcze, profilaktyczne i ...
czytaj więcejHistoria spożywania soi sięga zamierzchłej przeszłości. Roślina ta znana jest ludzkości już od czterech tysięcy lat. Jako pierwsi zaczęli uprawiać ją Chińczycy. W Japonii ziarna ...
czytaj więcejNa świecie jest tyle samo ludzi codziennie głodujących, co objadających się bez pamięci. Choć coraz częściej otyłość kojarzy się z ułomnością charakteru i brakiem dyscypliny, ...
czytaj więcejZ mgr Justyną Marszałkowską z Centrum Dietetycznego Pro Linea w Warszawie rozmawia Magdalena Jarosz
czytaj więcej